Βραστό μαγιάτικο με αγριορέπανο

Βραστό μαγιάτικο με αγριορέπανο Βραστό μαγιάτικο με αγριορέπανο
5 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3 φιλέτα μαγιάτικου 1,5 κιλό περίπου
  • 7 στρόγγυλα αγριορέπανα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 φέτες τζιντζερόριζας
  • νερό ρυζιού, είναι το νερό που αποβάλλει το ρύζι όταν το ξεπλένουμε
  • αλάτι
  • φύλλα τριφυλλιού
  • τζίντζερ σε λεπτές λωρίδεςΜείγμα 1
  • 300ml ζωμό dashi
  • 50ml σάκε
  • 50ml mirin (γλυκό σάκε)
  • 50ml σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές ζάχαρηΜείγμα 2
  • 100ml σάκε
  • 2 κουταλιές mirin (γλυκό σάκε)
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα σε κομμάτια, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά. Περιχύνουμε το ψάρι με βραστό νερό και ξεπλένουμε από τυχόν ακαθαρσίες και αίμα με κρύο τρεχούμενο νερό.  Ξεφλουδίζουμε τις φέτες αγριορέπανου γύρω γύρω ώστε να αφαιρέσουμε τις γωνίες. Βράζουμε το αγριορέπανο στο νερό ρυζιού για 15 λεπτά. Βράζουμε τις φέτες τζίντζερ με το μείγμα 1 και το ψάρι για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα 2 και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το αγριορέπανο και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το τριφύλλι και το τζίντζερ.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε