Φαρφάλες με φιλέτο μαγιάτικου

Φαρφάλες με φιλέτο μαγιάτικου Φαρφάλες με φιλέτο μαγιάτικου
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό φιλέτα μαγιάτικου
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά για γέμισμα ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά για γέμισμα ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί ξηρό
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνια ψίχα ψωμιού
  • φαρφάλες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200˚C. Ανακατεύουμε την ψίχα ψωμιού με αλάτι και πιπέρι. Βουτάμε τα φιλέτα ψαριού στα αυγά, στην ψίχα ψωμιού και τα τηγανίζουμε ελαφρώς στο ελαιόλαδο. Τα τοποθετούμε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε το μισό κρασί, λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Στο λάδι που τηγανίσαμε το ψάρι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σε άλλο σκεύος, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά και μόλις είναι έτοιμα τα ανακατεύουμε με τη μισή σάλτσα. Σερβίρουμε τα φιλέτα ψαριού με τα ζυμαρικά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε