Λαβράκι φιλέτο με σάλτσα χαβιάρι

Λαβράκι φιλέτο με σάλτσα χαβιάρι Λαβράκι φιλέτο με σάλτσα χαβιάρι
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 φιλέτα λαβράκι χωρίς πέτσα
  • 1/3 φλιτζανιού ζωμό ψαριού ή νερό
  • 1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

Για τη σάλτσα:

  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. ανάλατο βούτυρο σε κύβους
  • 15 γρ. χαβιάρι Sevruga
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φιλέτα ψαριού με το ζωμό ψαριού ή το νερό, το κρασί και μία πρέζα αλάτι. Τραβάμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Για τη σάλτσα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει, τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα μέχρι να πήξει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε στη σάλτσα το χαβιάρι, ανακατεύουμε ελαφρώς και περιχύνουμε τα φιλέτα ψαριού. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε