Μαρινάδα για ξιφία με αρωματικά φυτά+

Συστατικά

Για ψάρι

  • 1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • 3 φλιτζάνια ξυδι από λευκό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 καυτερές κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1/2 ρίζα μάραθου ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο σε μπαστουνάκια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού
  • 1 ματσάκι θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 4 κλωνάρια δενδρολίβανο χοντροκομμένο
  • 1 κλωνάρι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το κρασί με το ξύδι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι, τα βράζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε με το λάδι και μαρινάρουμε περίπου 1 κιλό λαχανικά (πιπεριά, ντομάτες κομμένες στη μέση, μάραθο, μελιτζάνα, κολοκυθάκι, κρεμμύδι) για μερικές ώρες ή 1 κιλό ψάρι για 1 μέρα.
Αρχή της σελίδας