Ξιφίας με φάβα

Ξιφίας με φάβα Ξιφίας με φάβα
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 600 γρ. ξιφίας σε φέτες
  • 550-600 γρ. φάβα βρασμένη
  • 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί ξηρό
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και μαρινάρουμε το ψάρι για 1 ώρα. Το βγάζουμε από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε. Σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το ψάρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το ψάρι και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε το κρασί. Προσθέτουμε το ψάρι, τη φάβα, τον μαϊντανό, σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε για λίγα λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε