Γαύρος σαγανάκι με μουστάρδα και φέτα

Συστατικά

  • 250 γρ. γαύρο καθαρισμένο και χωρίς κεφάλια
  • 100ml ζωμό κότας δεμένο
  • 2 πρέζες μαϊντανό
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1/6 της σκελίδας σκόρδο πολτοποιημένη
  • 30 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 75 γρ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το γαύρο. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το γαύρο και από τις δύο πλευρές. Ανακατεύουμε τον ζωμό με το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε το γαύρο και τον αφήνουμε να βράσει για λίγο. Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα, προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη και αφού πάρει βράση, σερβίρουμε.

Συνοδεύεται με

Συνοδεύεται με τσίπουρο ή γράπα
Αρχή της σελίδας