Γαύρος μαριναρισμένος με λάδι και δυόσμο

Γαύρος μαριναρισμένος με λάδι και δυόσμο Γαύρος μαριναρισμένος με λάδι και δυόσμο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • 400ml ξύδι
  • 30-40 γρ. αλάτι
  • 350ml ελαιόλαδο
  • 1 μάτσάκι φρέσκο δυόσμο

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα εντόσθια από το γαύρο. Τον πλένουμε πολύ καλά και τον αφήνουμε να στραγγίξει. Στρώνουμε το γαύρο σε τάπερ αφού πασπαλίσουμε πρώτα στον πάτο με λίγο αλάτι. Αλατίζουμε κάθε στρώση γαύρου και στο τέλος τον σκεπάζουμε με ξύδι και τον αφήνουμε για 3 μέρες στο ψυγείο. Μόλις περάσουν οι 3 μέρες, τον βγάζουμε από το ξύδι, αφαιρούμε το μεσαίο κόκκαλο και τον στρώνουμε σε δοχείο. Μετά την πρώτη στρώση, σκεπάζουμε το γαύρο με φύλλα φρέσκου δυόσμου. Συνεχίζουμε έτσι για όλο το γαύρο και τον σκεπάζουμε με το λάδι. Τον αφήνουμε για άλλες 3 μέρες στο ψυγείο και είναι έτοιμος για κατανάλωση. Τον σερβίρουμε με λίγο λαδι και ξύδι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε