Γαλέος πλακί στο φούρνο+

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό γαλέος καθαρισμένος
  • 750 γρ. κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 1 λεμόνι, το χυμό
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το ψάρι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Το αλατοπιπερώνουμε, το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρώς στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαιντανό, λίγο νερό, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Σε ταψί βάζουμε τη μισή σύβραση, από πάνω το ψάρι και στη συνέχεια την υπόλοιπη από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου.

Αρχή της σελίδας