Τηγανιτός σολομός με σάλτσα μανιταριού

Τηγανιτός σολομός με σάλτσα μανιταριού Τηγανιτός σολομός με σάλτσα μανιταριού
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 φέτες σολομού
  • 2 ½ φλιτζάνια άγρια μανιτάρια, κανθαρέλες ή πορτσίνι σε φέτες
  • 50 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 1/2 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κουταλιά νερό
  • 3 ½ κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι ξύδι από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το σολομό και τον τηγανίζουμε στο μισό βούτυρο. Στο υπόλοιπο βούτυρο σοτάρουμε ελαφρώς τα μανιτάρια και το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα φλιτζάνι το κορν φλάουρ με τη μουστάρδα και το νερό και το ρίχνουμε στα μανιτάρια. Το αφήνουμε για λίγο να βράσει και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το εστραγκόν, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε περιχύνοντας το σολομό.
?

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε