Σολομός ογκρατέν

Σολομός ογκρατέν Σολομός ογκρατέν
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 350 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς το δέρμα του, κομμένο σε κύβους
  • 2 λάιμ, το χυμό και το ξύσμα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/3 ματσάκι φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο ή 2 κουταλάκια αποξηραμένο
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 115 γρ. τυρί Gruyere τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το σολομό με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο. Σε ένα καθαρό σκεύος, ανακατεύουμε το σολομό, το εστραγκόν, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε με λάδι 6 μικρά πυρίμαχα σκεύη, τοποθετούμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το σολομό και καλύπτουμε με τυρί. Ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε