Ψητός σολομός με ανανά

Ψητός σολομός με ανανά Ψητός σολομός με ανανά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού περίπου 200 γρ. το καθένα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1/2 φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη
  • 2 λάιμ, το χυμό και το ξύσμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
  • 4 φέτες ανανά
  • 2 κουταλιές σουσάμι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το ξύσμα και το χυμό του λάιμ, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το σκόρδο, το μέλι και τη σάλτσα σόγιας. Ρίχνουμε το μείγμα στο σολομό, τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για μία ώρα. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το σουσάμι μέχρι να πάρει χρώμα. Σε βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε το σολομό, τις φέτες ανανά από πάνω και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά αλείφοντάς τα ανά διαστήματα με τη μαρινάδα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση με άγριο ρύζι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε