Χτένια με κρέμα γάλακτος και κρασί+

Συστατικά

  • 250 γρ. χτένια
  • 120 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα, στραγγισμένα
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50ml λευκό κρασί
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 ½ κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • 1 κουταλάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγα φύλλα αποξηραμένη μαντζουράνα λιωμένα

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα χτένια αν είναι κατεψυγμένα. Σοτάρουμε σε 1 κουταλιά βούτυρο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα χτένια, το χυμό λεμονιού, το κρασί, την πάπρικα, το αλάτι και τη μαντζουράνα. Ανακατεύουμε και μόλις μαλακώσουν τα χτένια προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μόλις είναι έτοιμο, στραγγίζουμε το μείγμα και κρατάμε το ζωμό του. Σε άλλο σκεύος, λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στο ζωμό, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε στη σάλτσα τον μαϊντανό και τα χτένια και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε πυρίμαχα φορμάκια και τα βάζουμε στο φούρνο να ροδίσουν.

Αρχή της σελίδας