Χτένια και μύδια με βινεγκρέτ μουστάρδας ντιζόν+
Συνταγή για 6 άτομα
Συστατικά
Για τη βινεγκρέτ μουστάρδας ντιζόν:
|
Εκτέλεση
Για τη βινεγκρέτ: ανακατεύουμε τον κρόκο με τη μουστάρδα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι, το κρασί και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και στη συνέχεια, ανακατεύοντας, προσθέτουμε το κρασί και το ξύδι. Μαρινάρουμε τα χτένια στο χυμό λεμονιού για 1 ώρα. Αχνίζουμε τα μύδια ώστε να ανοίξουν. Μαγειρεύουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 6-8 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στραγγίζουμε τα χτένια από το λεμόνι και τα ανακατεύουμε με τα μύδια και τη βινεγκρέτ. Απλώνουμε ένα φύλλο μαρουλιού και τοποθετούμε τα σπαράγγια. Τοποθετούμε τα μύδια και τα χτένια. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. |