Χτένια με σκόρδο

Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά

  • 450 γρ. χτένια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 πρέζες φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι και πανάρουμε τα χτένια. Σοτάρουμε στο βούτυρο για 2 λεπτά το σκόρδο, προσθέτουμε τα χτένια και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και χυμό λεμονιού.

Αρχή της σελίδας