Πίτες καραβίδας με σάλτσα καρντινάλε

Πίτες καραβίδας με σάλτσα καρντινάλε Πίτες καραβίδας με σάλτσα καρντινάλε
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 450 γρ. καραβίδα βρασμένη, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 50 γρ. μαγιονέζα
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά σάλτσα Worcestershire
  • 1 ½ φλιτζάνι φρέσκια ψίχα ψωμιού
  • λίγο ηλιέλαιοΓια τη σάλτσα Καρντινάλε:
  • 30ml λευκό κρασί ξηρό
  • 30 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 30ml νερό
  • 1 κουταλιά άμυλο καλαμποκιού
  • 170ml αποβουτυρωμένο γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. πράσινη πιπεριά για γέμισμα, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουταλάκι λευκό πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 200 γρ. καραβίδα βρασμένη και καθαρισμένη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την καραβίδα με το πιπέρι καγιέν. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τα αυγά καλά χτυπημένα, τη σάλτσα Worcestershire και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την ψίχα ψωμιού ανακατεύουμε και χωρίζουμε το μείγμα σε 8 μέρη. Πλάθουμε 8 στρόγγυλες μικρές πίτες. Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τις πίτες και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε με τη σάλτσα Καρντινάλε. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού, μαϊντανό και καραβίδες. Για 4 μερίδες (κάθε μερίδα 2 πίτες και 2 κουταλιές σάλτσα). Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε το κρασί, τον πελτέ ντομάτας, το νερό, το άμυλο καλαμποκιού και το γάλα. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το λευκό και το κόκκινο πιπέρι, το σκόρδο και την καραβίδα. Ρίχνουμε το μείγμα κρασιού και το αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε