Καραβίδες με φέτα

Καραβίδες με φέτα Καραβίδες με φέτα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 900 γρ. καραβίδες
  • 120ml λευκό κρασί ξηρό
  • 4 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 180-200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις καραβίδες στο κρασί σε δυνατή φωτιά, με κλειστό καπάκι για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τις καραβίδες με τρυπητή κουτάλα και μόλις κρυώσουν λίγο αφαιρούμε τα κελύφη. Προσθέτουμε στο κρασί το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον μαϊντανό και βράζουμε με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε να βράζουμε για 20-30 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, αρκετό πιπέρι και τις ξεφλουδισμένες καραβίδες. Ανακατεύουμε καλά, μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ατομικά φορμάκια και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230˚C για 15 περίπου λεπτά ώσπου να λιώσει το τυρί και να ροδίσει από πάνω.  
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε