Μπιφτέκι με αστακό και λεμονόχορτο

Μπιφτέκι με αστακό και λεμονόχορτο Μπιφτέκι με αστακό και λεμονόχορτο
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 14 κλωναράκια λεμονόχορτου
  • 450 γρ. αστακό ή καραβίδες καθαρισμένες
  • 125 γρ. φιλέτο γλώσσας
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σάλτσα ψαριού nam pla
  • 2 κουταλάκια μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κλωναράκια λεμονόχορτου και 2 από αυτά τα ψιλοκόβουμε. Σε μπλέντερ ανακατεύουμε το ψάρι, τον αστακό ή τις καραβίδες, το ψιλοκομμένο λεμονόχορτο και τα υπόλοιπα υλικά. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε 12 μικρά στρόγγυλα μπιφτέκια και καρφώνουμε στο καθένα ένα κλωναράκι λεμονόχορτου. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε ή τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.
 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε