Κοτόπουλο με τραχανά

Προέλευση: Κυπρίνο

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 200 γρ. τραχανάς
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κύβους ζωμό λαχανικών
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και μόλις μαραθούν προσθέτουμε νερό να σκεπάζει το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε τον τραχανά λίγο λίγο ανακατεύοντας. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Μόλις βράσει και ο τραχανάς μπορούμε να σερβίρουμε προαιρετικά με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.

Συνοδεύεται με

Γαλλική ποικιλία που δίνει εξαιρετικά λευκά κρασιά μέτριας έως υψηλής οξύτητας με πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα και ωραία επίγευση. Σήμερα έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Καλλιεργείτε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Η Chardonnay είναι μια ποικιλία πλούσια σε αρωματικά χαρακτηριστικά, ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες. Θυμίζει ώριμα και τροπικά φρούτα μήλο, πεπόνι, μάνγκο, ενώ συχνά σε κρασιά Chardonnay είναι τα αρώματα που θυμίζουν ροδάκινο. Παλαιωμένο το κρασί αυτό, αναδεικνύει αρώματα ξύλου, καπνού και ξηρών καρπών.

Αρχή της σελίδας