Σουβλάκια κοτόπουλο με σάλτσα φυστικιών

Σουβλάκια κοτόπουλο με σάλτσα φυστικιών Σουβλάκια κοτόπουλο με σάλτσα φυστικιών
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 250 γρ. στήθος κοτόπουλου ξεκοκαλισμένο σε κύβους
  • 250 γρ. μπούτι κοτόπουλου ξεκοκαλισμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη πιπερόριζα
  • 5 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά σκούρο σουσαμέλαιο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι σόγιας
  • 200 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα μπαλσάμικο
  • 1 ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • 1 γλυκολέμονο σε φέτες
  • ξύλινα σουβλάκια

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το μισό σκόρδο, την πιπερόριζα, πιπέρι, τη σάλτσα σόγιας και μαρινάρουμε το κρέας ανακατέυοντας καλά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Περνάμε το κρέας σε ξυλάκια για σουβλάκι. Ψήνουμε τα σουβλάκια και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες σουσαμέλαιο. Σοτάρουμε το υπόλοιπο σκόρδο και τα κρεμμυδάκια σε  λάδι σόγιας. Ανακατεύουμε με 1 φλιτζάνι νερό, το φυστικοβούτυρο, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και το ξύδι μέχρι το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση και την κατεβάζουμε από την φωτιά. Πασπαλίζουμε τα σουβλάκια με λίγο τσίλι και σερβίρουμε με φέτες γλυκολέμονου και τη σάλτσα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε