Μανιτάρια ραγού με αρωματισμένο πουρέ

Συστατικά

  • 20 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 300 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 100γρ. ντομάτα φρέσκια πολτοποιημένη
  • 250ml ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουταλιά φρέσκα αρωματικά χόρτα ψιλοκομμένα (ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι)
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 700 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 100ml γάλα
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Καλύπτουμε τα μανιτάρια πορτσίνι με βραστό νερό, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε το νερό τους και τα ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, χωρίς να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε όλα τα μανιτάρια στο κρεμμύδι μαζί με μία κουταλιά από το ζωμό μανιταριών. Ανακατεύουμε, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να βράσει. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και τον υπόλοιπο ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τα αρωματικά χόρτα, πιπέρι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 10- 15 λεπτά. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε, προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε με το μίξερ. Τέλος προσθέτουμε στον πουρέ τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τα μανιτάρια ραγού.

Αρχή της σελίδας