Κοφτά μακαρόνια με σάλτσα Μπολονέζ και μανιτάρια

Συστατικά

  • 150 γρ. μακαρόνια κοφτά
  • 500 γρ. κρέας αρνιού ψιλοκομμένο ή κιμά
  • 1/2 μελιτζάνα σε μικρούς κύβους
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κλωναράκι σέλερι πολτοποιημένο
  • 400 γρ. ντοματίνια τσέρι ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές μείγμα από φρέσκα αρωματικά χόρτα ψιλοκομμένα (ρίγανη, βασιλικός, μαϊντανός, θυμάρι)
  • 10 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 10 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια. Σοτάρουμε ελαφρώς στο λάδι το κρεμμύδι, χωρίς να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τη μελιτζάνα, το καρότο, το σέλερι, τις ντομάτες, τα αρωματικά φυτά και μαγειρεύουμε για 20 -25 λεπτά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια πασπαλίζοντας με τα τριμμένα τυριά και περιχύνοντας με τη σάλτσα.

Αρχή της σελίδας