Ρεβύθια με κότσι

Ρεβύθια με κότσι Ρεβύθια με κότσι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ανατολική Ρωμυλία

Συστατικά

  • 1/2  κιλό ρεβύθια
  • 1 κόκαλο μοσχαρίσιο με το κότσι, κομματιασμενο
  • 1 μικρό κρεμμύδι στον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδου στον τρίφτη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι. Πλένουμε τα κόκαλα, και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ενα πήλινο σκεύος με καλό σκέπασμα ή σε μια κατσαρόλα με καλό κλείσιμο την οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε και στο μάτι της κουζίνας αλλά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, για να σιγοψηθεί το φαγητό. Προσθέτουμε νερό, μόλις να σκεπάζει τα ρεβύθια και ψήνουμε στους 250° C. Μετά από 1/2 ώρα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 70oC και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 12 ώρες περίπου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε