Σέλερι με ζαμπόν,εστραγκον και μυρώνι

Συστατικά

•    500 γρ. σέλερι
•    100ml σάλτσα ντεμιγκλάς ή ζωμό βοδινού δεμένο
•    75γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
•    50 γρ. φρέσκο βούτυρο
•    50ml λευκό κρασί
•    50 γρ. μανιτάρι πορτσίνι ψιλοκομμένο
•    50 γρ. κρεμμυδάκι εσαλότ ψιλοκομμένο
•    2 πρέζες μαϊντανό
•    1 πρέζα μυρώνι
•    1 πρέζα εστραγκόν
•    αλάτι
•    πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε με μία ξύστρα γύρω γύρω το σέλερι, το κόβουμε σε κομματάκια 5 εκατοστών, διαγώνια και τα βράζουμε. Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμυδάκι εσαλότ, ίσα να αρχίσει να μαραίνεται. Προσθέτουμε το μανιτάρι, το σέλερι και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαμπόν, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.
Αρχή της σελίδας