Πουρές σελινόριζας

Συστατικά

•    500 γρ. σελινόριζα καθαρισμένη
•    175 γρ. πατάτες
•    100 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
•    50ml κρέμα γάλακτος
•    αλάτι
•    πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό σε μία κατσαρόλα τη σελινόριζα και σε άλλη την πατάτα με τη φλούδα, αφού την έχουμε πλύνει πολύ καλά. Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε, ξεφλουδίζουμε την πατάτα, τα πολτοποιούμε και τα περνάμε από σίτα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό βούτυρο και σοτάρουμε τον πουρέ μέχρι να του φύγουν όλα τα υγρά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να σκάει και σερβίρουμε προσθέτοντας τελευταία στιγμή λίγο βούτυρο.

Συμβουλές

Ταιριάζει εξαιρετικά με αγριογούρουνο.
Αρχή της σελίδας