Σαλάτα με ρεπανάκια,αγούρι και λαχανικά

Συστατικά

2 μεγάλες σαλάτες

  • 1 αγγούρι
  • 1 ματσάκι ραπανάκια
  • 1 κλωναράκι σέλερι σε φέτες ψιλές
  • 250 γρ. καρότα σε μπαστουνάκια
  • 2 σικορέ σε φέτες
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά σε μπαστουνάκια
  • 250 γρ. ντομάτες σφιχτές σε φέτες
  • 100 γρ. μαύρες ελιές
  • 300 γρ. μαγιονέζα
  • 1 σκελίδα σκόρδο αναμεμειγμένη

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε στη μέση και κατά μήκος. Αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε μπαστουνάκια. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ραπανάκια. Βάζουμε τα  λαχανικά και τις ελιές σε στρώσεις στη σειρά, το ένα είδος δίπλα στο άλλο, σε μια μεγάλη πιατέλα και τα σερβίρουμε με την μαγιονέζα ανακατεμένη με το σκόρδο σαν ντιπ. Μ’ αυτή τη σαλάτα ταιριάζει το μαύρο ψωμί με φρέσκο βούτυρο.

Αρχή της σελίδας