Χοιρινό με πράσο και σέλινο

Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
  • 750 γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κιλό πράσο κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. πολτοποιημένη ντομάτα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά φυτικό βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι κόκκινο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Συμπληρώνουμε λίγο νερό, το αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το σέλινο και το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι τη μέση του κρέατος και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 1 ώρα περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Συνοδεύεται με

Sauvignon blanc

Η Sauvignon Blanc είναι μια γαλλική ποικιλία που η καλλιέργεια της επεκτάθηκε σε όλο σχεδόν τον κόσμο. Δίνει κρασιά με υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Τα χαρακτηριστικά αρώματα της ποικιλίας αυτής είναι άρωμα φρούτων, εσπεριδοειδή, κυρίως γρέιπ φρούτ καθώς και κομμένο χόρτο.

Συμβουλές

Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει  χωρίς ντομάτα και πάπρικα, με χυμό λεμόνι.

Αρχή της σελίδας