Αρνάκι τυλιγμένο σε σκέπη

Αρνάκι τυλιγμένο σε σκέπη Αρνάκι τυλιγμένο σε σκέπη
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κιλά αρνί (μπούτι ή σπάλα χωρίς κόκκαλο)
  • 1 σκέπη (μπόλια) αρνίσια
  • 2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
  • 2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κρόκο αυγού
  • λίγο γάλα
  • 1/2 κουπα ελαιόλαδο
  • κόκκινο και μαύρο πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε στο βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Κατόπιν ανοίγουμε τη σκέπη, βάζουμε μέσα το κρέας, την τυλίγουμε και την τοποθετούμε ανάποδα σε ταψί. Στρώνουμε γύρω τις πατάτες, περιχύνουμε με λάδι, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να φτάσει στη μέση του φαγητού. Σε μπολ χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το γάλα και αλείφουμε με το μείγμα τη σκέπη. Ψήνουμε στους 180-200 °C για 2 ώρες περίπου.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε