Μπεϊτί κεμπάπ

Μπεϊτί κεμπάπ Μπεϊτί κεμπάπ
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι
  • νερό
  • αλάτι
  • σουσάμι ή παπαρουνόσπορο

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 300 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • λίγο κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3-4 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • λίγη κανέλα
  • 2 γαρίφαλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.

Για τη γέμιση:

Σοτάρουμε ελαφρώς στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι ο κιμάς να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Τον αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας πολυ καλά.

Για τη σάλτσα ντομάτας:

Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε  τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε  φύλλα περίπου 0.5 εκατοστού, απλώνουμε τον κιμά και τυλίγουμε σε ρολό. Πασπαλίζουμε το ρολό με λίγο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο, το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C βαθμούς για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μόλις βγάλουμε το ρολό από το φούρνο, το κόβουμε σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε