Αρνί γεμιστό με ξηρά σύκα και ανθότυρο

Συστατικά

  • 2 κιλά μπούτι αρνί ξεκοκαλισμένο
  • 300 γρ. σύκα αποξηραμένα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό, γλυκό
  • 30 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Το μπούτι το παίρνουμε ανοιγμένο έτσι ώστε να μπορεί να τυλιχτεί για ρολό και το αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα ανακατεύουμε με το ανθότυρο. Γεμίζουμε το αρνί και το δένουμε ή το περνάμε σε δίχτυ. Το τοποθετούμε σε βαθύ ταψί, προσθέτουμε το κρασί και νερό και το σκεπάζουμε. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 200?C για δύο με δυόμιση ώρες. Για την σάλτσα, σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύοντας συνέχεια, το αφήνουμε να ψηθεί για λίγο, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό από το ταψί αφού τον έχουμε στραγγίσει και αν χρειαστεί λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει. Αφαιρούμε τον σπάγκο ή το δίχτυ από το κρέας, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα.

Συμβουλές

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το καρέ από το αρνί ξεκοκαλισμένο και να το κάνουμε γεμιστό. Έτσι θα έχουμε ένα πιο ευπαρουσίαστο πιάτο.

Αρχή της σελίδας