Ζέβρα με σάκε και σόγια+

Συστατικά

  • 2 φιλέτα ζέβρας περίπου 150 γρ. το καθένα
  • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σάκε ή σέρυ
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές γλυκό σέρυ
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση

Το κρέας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία χώρου. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε το κρέας για 6-8 λεπτά. Ρίχνουμε το σάκε, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε το κρέας στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας