Ζαρκάδι με ρεβύθια και κουρκουμά+

Συστατικά

  • 1 πλάτη ζαρκαδιού (περίπου 1 ½ κιλό)
  • 100 γρ. ρεβύθια
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι γλυκό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1 τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουταλάκι κουρκουμά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές crème fraiche
  • 50ml λάδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε κρύο νερό για ολόκληρη νύχτα. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε, τα βράζουμε σε 300ml νερό και λίγο πριν το τέλος τα αλατίζουμε. Μόλις μαλακώσουν τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε από το κρέας τα νεύρα και πασπαλίζουμε με αλάτι. Περιχύνουμε το κρέας με λάδι και σκορπάμε το βούτυρο σε κομμάτια. Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει ώστε να μειωθεί στο μισό. Ρίχνουμε την κρέμα και τα ρεβύθια και συνεχίζουμε το βράσιμο. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, τα ροδίζουμε στο τηγάνι και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Αρχή της σελίδας