Ζαρκάδι με καβουρδισμένα μπαχαρικά+

Συστατικά

  • 1 πλάτη ζαρκαδιού (περίπου 1 κιλό) σε κύβους
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουταλάκι σπόροι κόλιανδρου
  • 1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • 2 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και το σοτάρουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το καρότο, το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτουμε νερό ώστε να τα καλύπτει, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα. Περνάμε το ζωμό από σίτα. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύοντας, το αφήνουμε να ψηθεί για λίγο χωρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το ζωμό, την κρέμα, το χυμό λεμόνι και βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο κρέας. Σε τηγάνι, σοτάρουμε τους σπόρους μπαχαρικών μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε το κρέας γαρνίροντας με τους σπόρους μπαχαρικών.

Αρχή της σελίδας