Λαγός ψητός με ρακή +

Συστατικά

  • 1 λαγός περίπου 2 κιλά σε μερίδες
  • 1/2 ποτήρι ρακή
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
  • 3 κουταλιές  ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • Το συκώτι του λαγού
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές ξύδι
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

 Αφού έχουμε γδάρει τον λαγό, αφαιρούμε τα εντόσθια και τον πλένουμε πολύ καλά. Βάζουμε μέσα στην κοιλιά του το δενδρολίβανο και τη ρακή. Το αφήνουμε για 6 ώρες. Μετά τον αλείφουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τον ψήνουμε στο φούρνο με λίγο νερό και σκεπασμένο. Τον περιχύνουμε συχνά με το ζουμί του κατά τη διάρκεια του ψησίματος .

Για τη σάλτσα:

Ψιλοκόβουμε το συκώτι του λαγού και το τσιγαρίζουμε λίγο με το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί και αυτό. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Αν θέλουμε πιο πηχτή τη σάλτσα, την δένουμε λίγο ακόμη. Κόβουμε τον λαγό σε μερίδες και περιχύνουμε τον λαγό.

Αρχή της σελίδας