Λαγός με μανιτάρια και σάλτσα ντομάτα

Συνταγή για 6 άτομα

Συστατικά

  • 1 λαγός περίπου 1 1/2-2 κιλά
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουταλιές αλάτι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 ποτήρι νερό
  • 3 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 500 γρ. μανιτάρια

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μερίδες το λαγό και τον σοτάρουμε στο λάδι και σε λίγο βούτυρο απ' όλες τις πλευρές να ροδίσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρασί, το νερό, το μαϊντανό, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί ο λαγός. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα μανιτάρια και λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο του κρέατος, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για λίγο ακόμη και αν θέλουμε τη σάλτσα πιο πηχτή τη δένουμε και σερβίρουμε.

Συνοδεύεται με

Καλό είναι πριν μαγειρέψουμε το λαγό, να τον βάλουμε σε νερό με ξύδι σε αναλογία 2 προς 10 για 5-6 ώρες.
Αρχή της σελίδας