Λαγός με άσπρη λεμονάτη σάλτσα

Λαγός με άσπρη λεμονάτη σάλτσα Λαγός με άσπρη λεμονάτη σάλτσα
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 λαγός περίπου 2 κιλά, σε μερίδες
  • 5 αυγά
  • 5 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 12 κουταλιές αλεύρι
  • 1 λεμόνι, το χυμό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με νερό και 2 κουταλιές λάδι βράζουμε σε σιγανή φωτιά τα κομμάτια του λαγού για 2-3 ώρες. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε λίγο αλάτι. Μόλις μαλακώσει το κρέας, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τις μερίδες με τρυπητή κουτάλα και τις ροδίζουμε στο βούτυρο σε τηγάνι με καπάκι. Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, προσθέτουμε 3-4 φλιτζάνια ζωμό από το λαγό που βράσαμε και ανακατεύουμε. Σε ένα δεύτερο τηγάνι προσθέτουμε το χυλό, το χυμό του λεμονιού, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρέας και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμετο σκόρδο λιωμένο, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε