Λαγός με άσπρη λεμονάτη σάλτσα

Συνταγή για 6 άτομα

Συστατικά

  • 1 λαγός περίπου 2 κιλά, σε μερίδες
  • 5 αυγά
  • 5 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 12 κουταλιές αλεύρι
  • 1 λεμόνι, το χυμό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με νερό και 2 κουταλιές λάδι βράζουμε σε σιγανή φωτιά τα κομμάτια του λαγού για 2-3 ώρες. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε λίγο αλάτι. Μόλις μαλακώσει το κρέας, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τις μερίδες με τρυπητή κουτάλα και τις ροδίζουμε στο βούτυρο σε τηγάνι με καπάκι. Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, προσθέτουμε 3-4 φλιτζάνια ζωμό από το λαγό που βράσαμε και ανακατεύουμε. Σε ένα δεύτερο τηγάνι προσθέτουμε το χυλό, το χυμό του λεμονιού, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρέας και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμετο σκόρδο λιωμένο, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Συνοδεύεται με

Γαλλική ποικιλία που δίνει εξαιρετικά λευκά κρασιά μέτριας έως υψηλής οξύτητας με πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα και ωραία επίγευση. Σήμερα έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Καλλιεργείτε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Η Chardonnay είναι μια ποικιλία πλούσια σε αρωματικά χαρακτηριστικά, ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες. Θυμίζει ώριμα και τροπικά φρούτα μήλο, πεπόνι, μάνγκο, ενώ συχνά σε κρασιά Chardonnay είναι τα αρώματα που θυμίζουν ροδάκινο. Παλαιωμένο το κρασί αυτό, αναδεικνύει αρώματα ξύλου, καπνού και ξηρών καρπών.

Συμβουλές

Αν ο λαγός είναι κυνήγι, τον αφήνουμε για λίγες ώρες μέσα σε νερό με λίγο ξύδι για να φύγει η έντονη μυρωδιά του.
Αρχή της σελίδας