Καγκουρό μεψητή γλυκοκολοκύθα και παντζάρι+

Συστατικά

  • 1 κιλό μπούτι καγκουρό
  • 750 γρ. γλυκοκολοκύθα σε μικρούς κύβους

Για τη μαρινάδα:

  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 1 πρέζα τσίλι σε σκόνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλιά φιλέτα αντζούγιας
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι

Για τα παντζάρια:

  • 2 παντζάρια
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 4 κουταλιές ξύδι από σέρυ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε το κρέας για 24 ώρες. Ψήνουμε την γλυκοκολοκύθα με το θυμάρι στο φούρνο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Βράζουμε τα παντζάρια και τα στραγγίζουμε. Τα κόβουμε σε κομματάκια και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το σέρυ και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Τηγανίζουμε το κρέας και το κόβουμε σε  κύβους 3x3 εκατοστών. Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και το ψήνουμε στο φούρνο στους 120˚C για 8-10 λεπτά. Σερβίρουμε την γλυκοκολοκύθα με το κρέας και από πάνω το παντζάρι.

Αρχή της σελίδας