Φιλέτο καγκουρό με παπαρδέλες παντζαριού,καπνιστή ντομάτα και σπανάκι+

Συστατικά

  • 4 φιλέτα καγκουρό
  • 3-4 κουταλιές λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις παπαρδέλες με παντζάρι:

  • 2 παντζάρια
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. σιμιγδάλι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τη ντομάτα και το σπανάκι:

  • 100 γρ. ροκανίδια
  • 4 ντομάτες ώριμες κομμένες στη μέση
  • 400 γρ. σπανάκι
  • 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κουταλιές λευκό κρασί

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ροκανίδια σε νερό για ολόκληρη νύχτα. Σκεπάζουμε τα παντζάρια με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 40 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε. Τα στραγγίζουμε ώστε να φύγουν τα υγρά τους και κρατάμε 150 γρ. από το παντζάρι. Ανακατεύουμε το παντζάρι με το αυγό, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Φορώντας γάντια για να μην κοκκινίσουν τα χέρια μας, πλάθουμε καλά τα υλικά μέχρι να γίνει μια σφιχτή και ομοιόμορφη  ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη και φτιάχνουμε παπαρδέλες πασπαλίζοντας κάθε τόσο με σιμιγδάλι. Στραγγίζουμε τα ροκανίδια, τα τοποθετούμε σε ταψί και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε πάνω από το ταψί μια σχάρα και ψήνουμε τα ροκανίδια για 10 λεπτά στους 200˚C. Μόλις ζεσταθούν τα ροκανίδια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στη σχάρα τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160˚C και ψήνουμε τις ντομάτες για 15 λεπτά.

Αρχή της σελίδας