Φιλέτο καγκουρό μαριναρισμένο σε κρασί με αρωματισμένο πουρέ+

Συστατικά

  • 1 νεφραμιά καγκουρό κομμένη σε μερίδες
  • 200 γρ. πατάτες
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 12 κουταλιές βούτυρο κλαριφιέ
  • 1 πρέζα wasabi

Για τη μαρινάδα:

  • 2 λίτρα κόκκινο κρασί μερλό
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 40 γρ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 40 γρ. κεδρόμηλα
  • 2 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε ένα σκεύος τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτουμε το κρέας να μαριναριστεί για 24 ώρες τουλάχιστον. Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε το κρέας και το ψήνουμε στα κάρβουνα. Μόλις ψηθεί, το αλείφουμε με το βούτυρο κλαριφιέ. Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις ανακατεύουμε με το βούτυρο ώστε να γίνει ένας ομοιόμορφος πουρές και προσθέτουμε λίγο αλάτι και το wasabi. Βράζουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια και προσθέτουμε τις πατάτες, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να γίνει λείος ο πουρές.

Αρχή της σελίδας