Πικάντικη γαζέλα με μπανάνα+

Συστατικά

  • 1 κιλό φιλέτο γαζέλας σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
  • 2 μπανάνες ξεφλουδισμένες, σε φέτες
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλιά σταφίδες
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι κάρδαμο
  • 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα
  • 2 κουταλάκια κάρυ
  • 1 κουταλιά ηλιέλαιο
  • 300ml γάλα καρύδας

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το κρέας και μόλις ροδίσει ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τις σταφίδες και όλα τα μπαχαρικά. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το γάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις μπανάνες, το σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Αρχή της σελίδας