Πλάτη ελαφιού με παντζάρι+

Συστατικά

  • 1 πλάτη ελαφιού
  • 2 καρότα, το ένα σε ροδέλες και το άλλο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 τζίντζερ σε φέτες
  • 100ml λάδι από καρύδι
  • 50ml φυστικέλαιο
  • 1/2 μπουκάλι (330ml) λευκό γλυκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουταλιές σιναπόσπορο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. τζίντζερ σε μικρούς κύβους
  • 1/2 παντζάρι νωπό σε μικρούς κύβους
  • 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
  • 10ml φυστικέλαιο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το περιχύνουμε με λάδι από καρύδι. Σοτάρουμε στα 50ml φυστικέλαιο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο σε ροδέλες και το τζίντζερ σε φέτες. Προσθέτουμε το κρασί να πάρει βράση, στη συνέχεια το κρέας και το ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C. Βράζουμε το σιναπόσπορο σε νερό που το σκεπάζει και το αφήνουμε να κρυώσει. Σοτάρουμε στο υπόλοιπο φυστικέλαιο τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ σε χαμηλή φωτιά. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε, το σιναπόσπορο, το καρότο σε κύβους, το παντζάρι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης το ζωμό που έβγαλε το κρέας, αφού τον έχουμε βράσει, ώστε να μειωθεί στο μισό. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και περιχύνουμε με αυτό το κρέας.

Αρχή της σελίδας