Μαρινάδα για ελάφι με πορτοκάλι και κανέλα+

Συστατικά

  • 2 πορτοκάλια, το χυμό και τη φλούδα
  • 1 λεμόνι, το χυμό και τη φλούδα
  • 1 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί ξηρό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλάκι κόλιανδρο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1 κουταλιά κόκκοι μαύρου πιπεριού σπασμένοι
  • 1 κουταλάκι αλάτι χοντρό
  • 1/4 φλιτζανιού μείγμα φρέσκων βοτάνων (φασκόμηλο, δενδρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανός)
  • 1/4 φλιτζανιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Διατηρείται 1 εβδομάδα σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο. Μαρινάρουμε κοτόπουλο για 3-4 ώρες, χοιρινό για 4-6 ώρες και κρέας κυνηγιού (ελάφι) για 6-8 ώρες.
Αρχή της σελίδας