Φιλέτο ελάφι με σάλτσα σέλερι και σουσάμι

Συστατικά

  • 200 γρ. φιλέτο ελαφιού
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1/2 κουταλάκι κάρυ σε σκόνη
  • 200ml φυστικέλαιο
  • 1 κουταλιά σησαμέλαιο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι από σέρυ
  • 1/2 σέλερι τριμμένο
  • 200 γρ. τζίντζερ σε λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κουταλιές σουσάμι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σουσάμι σε τηγάνι, χωρίς την προσθήκη λιπαρής ουσίας, μέχρι να πάρει χρώμα. Ανακατεύουμε τους κρόκους, τη μουστάρδα και το κάρυ, προσθέτοντας σιγά σιγά το φυστικέλαιο και το σησαμέλαιο ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα. Προσθέτουμε στο μείγμα το ξύδι, το σέλερι, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Κόβουμε το κρέας σε λωρίδες και το αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας και προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ . Σερβίρουμε το κρέας με το τζίντζερ, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Αρχή της σελίδας