Φιλέτο ελάφι με φουντούκια και τζίντζερ+

Συστατικά

  • 600 γρ. φιλέτο ελαφιού σε 4 κομμάτια
  • 50 γρ. τζίντζερ σε κύβους
  • 50 γρ. φουντούκια σπασμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές φουντουκέλαιο
  • 1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών Ras el hanout (κάρδαμο, σκόρδο, κανέλα, τσίλι, κόλιανδρο, κύμινο, μοσχοκάρυδο, μαύρο πιπέρι, κουρκουμά)
  • 1 κουταλιά φυστικέλαιο
  • 1 κουταλιά ριζόξυδο
  • 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
  • 20 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο φουντουκέλαιο σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι με το τζίντζερ και προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και απλώνουμε πάνω του τα φουντούκια ώστε να δημιουργηθεί μια κρούστα. Τηγανίζουμε το κρέας στο φυστικέλαιο. Βράζουμε για 10 λεπτά τη σάλτσα σόγιας με το ξύδι και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε το κρέας περιχύνοντας με τη σάλτσα και το μείγμα του τζίντζερ.

Αρχή της σελίδας