Ελάφι ραγού με γλυκολέμονο και ταμαρίνδο+

Συστατικά

  • 800 γρ. κρέας ελαφιού σε κύβους
  • 20 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια λεμονόχορτο σε κομμάτια
  • 2 φύλλα γλυκολέμονου
  • 300ml κρασί ξηρό
  • 4 κουταλιές ταμαρίνδο πολτοποιημένο
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε αλάτι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λεμονόχορτο και τα φύλλα γλυκολέμονου. Ρίχνουμε το κρασί και μόλις μειωθεί στο μισό, προσθέτουμε τον ταμαρίνδο και 1 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα. Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα, το αφήνουμε να πάρει βράση και σβήνουμε τη φωτιά.

Αρχή της σελίδας