|
Ελάφι ραγού με γλυκολέμονο και ταμαρίνδο+
Συστατικά
- 800 γρ. κρέας ελαφιού σε κύβους
- 20 γρ. τζίντζερ τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κλωναράκια λεμονόχορτο σε κομμάτια
- 2 φύλλα γλυκολέμονου
- 300ml κρασί ξηρό
- 4 κουταλιές ταμαρίνδο πολτοποιημένο
- 50ml κρέμα γάλακτος
- 50ml ελαιόλαδο
- αλάτι
|
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε αλάτι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λεμονόχορτο και τα φύλλα γλυκολέμονου. Ρίχνουμε το κρασί και μόλις μειωθεί στο μισό, προσθέτουμε τον ταμαρίνδο και 1 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα. Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα, το αφήνουμε να πάρει βράση και σβήνουμε τη φωτιά.
|
|
|