Ελάφι με κανθαρέλες, κράνα και κρασί πόρτο+

Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά

  • 1 κιλό ελάφι σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα πολτοποιημένη
  • 8 κεδρόμηλα (juniper)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 κόκκοι πιπεριού
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ημίγλυκο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί πόρτο
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • 100 γρ. μανιτάρια κανθαρέλες
  • 4 κουταλιές κράνα
  • ελαιόλαδο
  • βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, τα κεδρόμηλα, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους πιπεριού, νερό και σιγοβράζουμε. Αφαιρούμε το κρέας και περνάμε το ζωμό από σίτα. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε βούτυρο, προσθέτουμε το ζωμό και τα κράνα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρασί πόρτο, ανακατεύουμε με το ζωμό μέχρι να δέσει και περιχύνουμε το κρέας.
Αρχή της σελίδας