Ψητή αντιλόπη με σάλτσα γλυκού κρεμμυδιού+

Συστατικά

  • 1 ½ κιλό νεφραμιά αντιλόπης ξεκοκαλισμένη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 ½ φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200˚C. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε. Αφαιρούμε το κρέας και σοτάρουμε για 2 λεπτά τα κρεμμύδια με τα καρότα, το σέλερι και το σκόρδο. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετούμε το κρέας πάνω από τα λαχανικά. Τοποθετούμε το τηγάνι στο φούρνο, χαμηλώνουμε τους βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρασί. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό. Βράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό, στραγγίζουμε τη σάλτσα και πετάμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε περιχύνοντας το κρέας.

Αρχή της σελίδας