Αγριογούρουνο ραγού με κυδώνια και κεδρόμηλα

Συστατικά

  • 1 κιλό αγριογούρουνο σε κύβους
  • 3 κυδώνια ώριμα
  • 20 κεδρόμηλα
  • 1 φινόκιο σε κύβους
  • 1 λίτρο λευκό κρασί γλυκό
  • 10 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουταλιές φυστικέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα 2 κυδώνια σε κύβους. Κόβουμε το τρίτο κυδώνι στα 4 και το ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160?C. Αλατίζουμε το κρέας και το σοτάρουμε μαζί με το φινόκιο, τα κυδώνια σε κύβους και τα κεδρόμηλα. Προσθέτουμε το κρασί, 1 ποτήρι νερό, το σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα. Μόλις μαλακώσει το κρέας, το αφαιρούμε. Ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι, πιπέρι και το βούτυρο και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση και μόλις δέσει σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε το κρέας, περιχύνουμε τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τα ψητά κυδώνια.

Αρχή της σελίδας