Αγριογούρουνο ψητό με σάλτσα από κράνα

Συνταγή για 8 άτομα

Συστατικά

  • 2 κιλά αγριογούρουνο (μπούτι ή σπάλα)

Για τη μαρινάδα:

  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
  • 1 φλιτζάνι ξύδι
  • 2 κρεμμύδια σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά κόκκοι πιπεριού σπασμένοι
  • 1 κουταλιά κεδρόμηλα (juniper)
  • 1 κουταλάκι κόκκοι πιπεριού σετσουάν
  • 3 γαρίφαλα
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες

Για τη σάλτσα:

  • 450 γρ. κράνα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κομμάτι πικραλίδα (αγριοράδικο)

 

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα:

Βράζουμε το κρασί, το ξύδι, ένα φλιτζάνι νερό και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, το πιπέρι, τα κεδρόμηλα, το πιπέρι σετσουάν, τα γαρίφαλα, την κανέλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις φέτες πορτοκαλιού. Αφήνουμε τη μαρινάδα να κρυώσει ρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε για δύο μέρες στο ψυγείο. Έπειτα, στεγνώνουμε το κρέας το αλατοπιπερώνουμε και σουρώνουμε τη μαρινάδα. Το τοποθετούμε σε ταψί μαζί με τη μαρινάδα, το σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε στους 150°C. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Για τη σάλτσα:

Βράζουμε τα κράνα με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος αφού τον έχουμε περάσει από σίτα, ρίχνουμε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και τρίβουμε λίγη πικραλίδα.

Συνοδεύεται με

Η ποικιλία κρασιού Caberbet Sauvignon είναι ευρύτατα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Δίνει σκούρα κόκκινα ξηρά κρασιά με έντονα όσο και σύνθετα αρώματα. Πρόκειται για κρασιά μέτριας οξύτητας με πυκνό σώμα και ισορροπημένη γεύση. Χαρακτηρίζονται από την έντονη παρουσία τανινών και την ευχάριστη επίγευση. Χαρακτηριστικά αρώματα της ποικιλίας αυτής είναι κόκκινα φρούτα του δάσους, δαμάσκηνα, φραγκοστάφυλα καθώς και αρωματικές αποχρώσεις πράσινης πιπεριάς.

Αρχή της σελίδας