Αγριογούρουνο μπούτι μαριναρισμένο

Συνταγή για 8 άτομα

Συστατικά

 

  • 2 κιλά αγριογούρουνο μπούτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 1/3 φλιτζανιού ξύδι συμπυκνωμένο
  • 1 πορτοκάλι, το χυμό και τη φλούδα
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 2 φύλλα δάφνης
  • θυμάρι
  • δενδρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κρέας προσθέτοντας το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, θυμάρι, δενδρολίβανο, το κρασί και το ξύδι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 μέρες. Αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα, το στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοψήνουμε το κρέας προσθέτοντας τη μαρινάδα αφού την έχουμε περάσει από σίτα. Αφαιρούμε το κρέας από το ζωμό του. Στο ζωμό προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού, την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει βράση το δένουμε με ρου.

Συνοδεύεται με

Η ποικιλία Merlot, είναι σχεδόν παγκόσμια, ποικιλία κρασιού, με πυκνό αρωματικό χαρακτήρα και βελούδινη γεύση. Το κρασί που γίνεται με σταφύλια Merlot είναι μέτριας οξύτητας, με ήπιες τανίνες και ευχάριστη μακρά επίγευση. Τα ελληνικά Merlot είναι κατά κανόνα κρασιά καλής ποιότητας. Χαρακτηριστικά αρώματα της ποικιλίας αυτής είναι το άρωμα δαμάσκηνου, μπαχαρικών, κόκκινων φρούτων καθώς και χόρτων. Συχνά εμφανίζει άρωμα καραμέλας.
Αρχή της σελίδας