Αγριογούρουνο με κολοκύθα και σοκολάτα

Συστατικά

  • 500 γρ. αγριογούρουνο σε κύβους
  • 1 κολοκύθα, 500 γρ. (κατά προτίμηση κόκκινη potimarron), σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500ml κόκκινο κρασί
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κομμάτια μαύρη σοκολάτα
  • 1 κουταλάκι garam masala
  • 1 κουταλάκι κακάο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 50ml λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο λάδι την κολοκύθα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το garam masala. Τοποθετούμε την κολοκύθα σε ένα πιάτο, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά. Σοτάρουμε το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε για λίγο χωρίς να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 5 λεπτά, ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για μιάμιση ώρα. Μόλις μαλακώσει καλά το κρέας το αφαιρούμε και όταν η σάλτσα μειωθεί στο μισό, την περνάμε από σίτα, την ρίχνουμε σε ένα καθαρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε και μετά από λίγο προσθέτουμε τη σοκολάτα και το κακάο. Προσθέτουμε το κρέας στη σάλτσα και το ανακατεύουμε με την κολοκύθα. Τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε στο γκριλ ώσπου να πάρει χρώμα.

Αρχή της σελίδας